,

Grafisch samenvatten – Popplet

 

Popplet-website-on-mevvy.com_Popplet is een gratis online toepassing waarmee je informatie over een bepaald onderwerp overzichtelijk kunt weergeven, bijvoorbeeld in de vorm van een mindmap. Tekst, afbeeldingen, video’s en tekeningen worden weergegeven in een vormpje, een popple, die met elkaar verbonden kunnen worden. Hiermee kunnen verbanden worden weergegeven. Door de popples te nummeren ontstaat een presentatie die afspeelt op een manier die doet denken aan Prezi. Bij het maken van een popplet kan je online samenwerken, hierbij blijft ieders inbreng herkenbaar. Het product kan geëxporteerd worden als PDF, JPEG of PNG.

Kenmerken
  • webbased
  •  iPad app
  • account vereist 
  • online samenwerking, bijdragen op naam
  • export naar PDF, JPEG of PNG
  • gratis
Aan de slag!

Lesidee: leerlingen, al dan niet in groepsverband, een product laten maken over een onderwerp.  Het product kan zowel werkstuk als presentatie zijn.

Klik hier voor een voorbeeld van een popplet: http://popplet.com/app/#/1550201