, ,

Digitaal toetsen – Socrative


computer-with-phones
Socrative is een gratis toepassing waarmee je op een aantal manieren kan toetsen of de leerlingen het geleerde beheersen. Je kan multiple choice vragen en open vragen stellen. Het programma kan zelfstandig nakijken. De antwoorden en de resultaten kunnen worden bewaard in Excel. Een docent heeft een eigen inlogpagina, gekoppeld aan een kamernummer. Leerlingen loggen in op dit kamernummer, waarna zij de vragen voorgelegd krijgen.

Kenmerken
  • web based tool, iPad en iPhone app
  • platform onafhankelijk
  • account vereist voor docent,  niet voor leerlingen
  • deelnemers kunnen gevraagd worden hun naam op te geven
  • gratis
Aan de slag

Ga naar www.socrative.com en maak een account aan. Experimenteer in tweetallen, verdeel de rollen teacher en student.