,

Presenteren – Prezi

Prezi is een online toepassing waarmee je presentaties kunt maken. De presentatie wordt gemaakt op een oneindig groot vel: het canvas. Hierop plaats je elementen, zoals tekst, hyperlinks, foto’s of video’s. Je kunt extreem ver inzoomen op details en uitzoomen voor overzicht.

Prezi kan je gebruiken voor het presenteren van losse dia’s na elkaar. Maar de kracht van Prezi zit hem vooral in het plaatsen van de details in een overzichtelijk geheel. Daarin lijkt Prezi op  een mindmap. Je kun een pad aanbrengen dat de toeschouwer meeneemt langs vergezichten en langs details, je kunt ook vrij in- en uitzoomen tijdens je presentatie.  Je kunt een Prezi online gebruiken, je kunt de presentatie ook downloaden en offline gebruiken.

Kenmerken
  • webbased
  • Flash vereist, app voor afspelen op de iPad beschikbaar
  • account vereist
  • online samenwerken mogelijk
  • offline opslag mogelijk
  • gratis beperkte account
Aan de slag!